Cementdekvloer Woodstock | Informatie, voordelen en Offerte

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer, ook wel bekend als zandcementvloer, is een smeervloer die bestaat uit zand, cement en water. Deze dekvloer ligt boven de dragende constructievloer en onder de eindvloer.

Dekvloer voor de badkamer

Een zandcementdekvloer is het beste geschikt voor gebruik in de badkamer. Hier zijn verschillende redenen voor. In de eerste plaats kan zandcement beter tegen vocht dan een anhydriet- of magnesietvloer. En als er één ruimte in het huis te maken heeft met vocht, is het natuurlijk de badkamer. Daarnaast moet een vloer in de badkamer vaak (deels) op afschot worden gelegd, om ervoor te zorgen dat het water in de douche netjes naar het afvoerputje loopt.

Vloeren op afschot

Een tweede belangrijke toepassing van cementdekvloeren zijn vloeren die op afschot moeten worden gelegd. Dit is met een gietvloer niet mogelijk.

Wat is zandcement

Cementdekvloer

Voordelen

  • Kan goed tegen vocht
  • Goed te combineren met vloerverwarming
  • Goede ondergrond voor de eindvloer
  • Prima op afschot te leggen
  • Ideaal voor wegwerken elektra, verwarmingsbuizen en waterleidingen

Cementdekvloer aanbrengen

Het aanbrengen van een cementdekvloer gaat in twee stappen. Eerst brengen we het cement met een pompmachine op de stortlocatie. En vervolgens "smeren" we met de hand de vloer.

Dikte

Een zandcementvloer heeft meestal een dikte van ongeveer 5 centimeter. Dikkere vloeren zijn mogelijk, maar dan is de droogtijd wel een stuk langer. Wij adviseren om te kiezen voor een vloer die minimaal 3 centimeter dik is; dunnere vloeren scheuren een stuk sneller.

Droogtijd

De vloer is na 2 tot 3 dagen beloopbaar. Belangrijk is dat u, totdat de vloer volledig is uitgehard, puntbelasting zo veel mogelijk vermijdt. De volledige droogtijd van een cementdekvloer is ongeveer een week per centimeter dikte. Als u een kortere droogtijd wilt, voegen we versnellers aan het cement toe.

Met vloerverwarming

Een cementdekvloer is goed te combineren met vloerverwarming. Voor een maximaal rendement is een anhydrietvloer misschien een betere keuze. Met deze vloer verhoogt u het rendement met 8%. Belangrijk is wel dat het mogelijk is om deze vloer aan te leggen. Vraag hierover advies bij uw projectbegeleider.

Cementdekvloer afwerken

De afwerking van een cementdekvloer is afhankelijk van de eindvloer die erop komt. Er bestaan diverse afwerkmethodes en het is belangrijk dat u de juiste methode gebruikt voor uw vloer. Zo voorkomt u dat er opleverpunten ontstaan. U kunt zich hierover het beste laten voorlicht door een professional.
Egaline

Egaliseren

Omdat een cementdekvloer geen gietvloer is, is deze vloer niet heel vlak. Soms is het nodig om de vloer nog af te werken met egaline. Dit is afhankelijk van de soort eindvloer die u wilt.

Coaten

Door uw cementdekvloer te coaten wordt de vloer minder gevoelig voor vocht, vuil en beschadigingen. Ook is het mogelijk om een zandcementvloer te verven met betonverf.

Schuren

Een volledige afwerking met egaline is niet altijd noodzakelijk. Als uw vloer iets te hoog blijkt te zijn, dan is het soms al voldoende om uw vloer te schuren.

Alternatieven voor cementdekvloeren

Is een zandcementvloer te zwaar? Dan kunt u overwegen om in plaats daarvan een magnesietvloer te laten leggen. Deze vloer is een stuk lichter. Voor een maximaal rendement in combinatie met vloerverwarming kunt u een anhydrietvloer overwegen.

Nadelen van cementdekvloeren

  • Niet heel vlak, moet misschien worden afgewerkt met egaline
  • Het rendement in combinatie met vloerverwarming is iets lager

Cementdekvloer verwijderen

Bent u niet tevreden over uw zandcementvloer of wilt u liever een andere dekvloer laten plaatsen? Dan kunt u een cementdekvloer laten verwijderen. Voordat de vloer wordt verwijderd is het belangrijk om na te denken over de leidingen die mogelijk in de vloer kunnen liggen. Als dit het geval is gaan we extra voorzichtig te werk.

Cementdekvloer prijzen

Wilt u meer informatie over de zandcementvloer of ons totaalpakket, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. U kunt onze vloeren ook altijd zelf in onze showroom in Obdam komen bekijken.

shares