1. Bestaande houten balken vloer verwijderen

Een houten vloer, inclusief de vloerbalken, dienen verwijderd te worden. De bodem, al dan niet zand of grond, moet gelijkmatig verdeeld worden over het oppervlakte, zodat de schuimbetonvloer overal een gelijke hoogte krijgt. De kruipruimte dient vrij te zijn van puin, rotzooi en scherpe materialen. Eventueel kan de bodem door een laag zand aan te brengen beter verdicht worden. U kunt deze zandplaat aantrillen met een simpele sleeptriller.

2. Inmeten

Om misverstanden te voorkomen meten wij de ruimte altijd op, voordat wij de schuimbetonvloer gaan storten. Wij sturen een werkvoorbereider langs om u goed te adviseren en alle overige punten met u te bespreken.

Belangrijk is dat wij voldoende ruimte hebben voor de minimale dikte van de totale vloer.
De bovenkant van de schuimbetonvloer bepalen we door de dikte van de dekvloer, meestal 6 cm, van de peilmaat af te trekken.

 

3. Bouwfolie aanbrengen

Om schuimbeton te kunnen storten moet een vloeistofdichte bak gecreëerd worden. Dit kan met bouwfolie vanaf een dikte van 0,15mm. De bouwfolie moet losjes aangebracht worden, zodat bij het schuimbeton storten deze niet gaat scheuren of naar beneden gaat vallen.

Alle naden, en kieren moeten worden afgeplakt of worden dichtgemaakt met purschuim. De volledige oppervlakte van het schuimbeton dient te worden afgedekt met folie. Dit is noodzakelijk omdat vochtonttrekking hiermee wordt voorkomen.

Om de kwaliteit van de schuimbetonvloer te kunnen waarborgen is het beter als wij het plaatsen van het bouwfolie voor u verzorgen. Indien er koudebrug aanwezig is plaatsen we randfoam voor extra isolatie.

4. Schuimbeton storten

Schuimbeton van Woodstock wordt aangebracht met een schuimbetonpomp van Woodstock. Binnen enkele uren wordt uw kruipruimte gevuld. Wij spreken een datum met u af, waarop wij de werkzaamheden gaan uitvoeren.

Als het schuimbeton een laagdikte heeft van meer dan 50cm, dan adviseren wij om het schuimbeton in meerdere fases te storten om inzakkingen te voorkomen.

5. Vloerverwarming plaatsen

Na het storten van de schuimbetonvloer kunt u de vloer de eerste 48 uur beter niet belopen of belasten. De benodigde droogtijd is afhankelijk van de luchtvochtigheid en de buitentemperatuur. Na het storten van de schuimbetonvloer ontstaan er altijd krimpscheuren: deze scheuren zijn verder geen probleem voor het schuimbeton.

Het bouwfolie wat uitsteekt kan weggesneden worden tot aan de bovenkant van het schuimbeton. Als er een lekkage in het bouwfolie is ontstaan kan dit nu worden gerepareerd met een laagje zandcement.

Als het schuimebton goed gedroogd is kan er vloerverwarming geplaatst worden.

6. Dekvloer plaatsen 

Over de vloerverwarming wordt er een dekvloer geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een magnesietvloer, een  anhydrietvloer of een cementvloer zijn.  Afhankelijk van het soort ruimte of het einddoel van de ruimte kiest men het soort dekvloer. 

7. Eindvloer plaatsen

Over de dekvloer kan een eindvloer of afwerkvloer worden geplaatst. Een afwerkvloer kan bijvoorbeeld een laminaat-, parket- pvc , venyl-, of een linoleum vloer zijn.

 

Bij woodstock leveren we een totaalpakket van schuimbeton, vloerverwarming, dekvloer en afwerkvloer.

 


Bart Strooper

Bart Strooper

Bart Strooper is directeur van Woodstock Vloeren en vertelt graag over vloeroplossingen en bouwuitdagingen. Bart heeft jarenlange ervaring als bouwondernemer. Met een team van zo'n 130 medewerkers pakt hij allerlei werkzaamheden op voor particulieren, bedrijven, overheid, makelaars en vastgoedbeheerders.