Schuimbeton

Schuimbeton is een erg veelzijdig, lichtgewicht en goedkoop isolatiemiddel. Wij gebruiken het vooral om vloeren mee te isoleren en kruipruimtes mee op te vullen. Het is een licht mengproduct van cement, zand, water en schuim. Doordat de specie erg vloeibaar is, is het een zelf-nivellerend product. Dit betekent dat het zichzelf over de ruimte verspreidt zonder dat het na het aanbrengen gladgestreken hoeft te worden. Hierdoor bereikt de specie ook gemakkelijk alle gaten en kieren, en kunnen we moeilijk bereikbare plekken als een kruipruimte gemakkelijk opvullen. Schuimbeton is snel weer beloopbaar: vaak al na 48 uur.

Schuimbeton

Het storten van schuimbeton

Schuimbeton in de kruipruimte

In kruipruimtes onder huizen zit vaak teveel vocht. Koude voeten, schimmel en waterschade zijn enkele van de vervelende vervolgen hiervan. Door de kruipruimte op te vullen met schuimbeton heeft u hier nooit meer last van. De vochtwerende kwaliteit van schuimbeton zorgt ervoor dat het vocht onder de woning blijft. Uw woning blijft ook beter warm, waardoor u ook nog eens op uw energiekosten bespaart.

Schuimbeton als fundering

Schuimbeton is in sommige gevallen ook goed te gebruikten als fundering. Het is relatief vlak, en daardoor zeer geschikt om op verder te bouwen. Zo kan het een goed alternatief zijn voor een fundering op palen. Wel moeten we altijd rekening houden met wat erop gebouwd gaat worden: het kan alleen lichte constructies dragen.

Vloerisolatie

Schuimbeton is ook uitstekend geschikt om te gebruiken als vloerisolatie. Door vloeren met schuimbeton te isoleren slaat u verschillende vliegen in één klap. U bespaart energie, houdt vocht beter weg uit uw huis en zorgt voor een aangenamere binnentemperatuur.

Totaalpakket met een eindvloer

Bij ons kunt u een isolatielaag van schuimbeton combineren met vloerverwarming, een dekvloer en een eindvloer. Bij dit speciale totaalpakket brengen we bovenop de isolatielaag een dekvloer (anhydriet, magnesiet of zandcement) aan met vloerverwarming. Als eindvloer heeft u de keuze uit een laminaat of parket. Bent u meer van de betonlook, kunt u ook kiezen voor een woonbetonvloer. In dit laatste geval storten we de eindvloer (het beton) direct over de vloerverwarming heen, en heeft u dus geen dekvloer nodig.
Door onze samenwerking met diverse specialistische bedrijven kunnen we het totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs. Er ontstaat ook nooit wrijving tussen de verschillende leveranciers, omdat u bij ons altijd één vast aanspreekpunt heeft.

Kosten

Schuimbeton is relatief goedkoop. U moet er wel rekening mee houden dat die prijs iets kan variëren. De uiteindelijke prijs is namelijk afhankelijk van onder meer de bereikbaarheid van de stortplek en de afmetingen van de ruimte. Wilt u een precieze prijs van ons? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

De voordelen

  • Goede isolerende werking
  • Relatief goedkoop
  • Erg licht, maar toch relatief sterk
  • Gaat vocht en schimmel tegen
  • Goed bestand tegen vorst en dooi
  • Zelf-nivellerend
  • Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar
  • Lange levensduur
  • Al beloopbaar na 48 uur

Meer informatie

Wilt u meer informatie, of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Ga dan naar onze contactpagina, en laat daar uw gegevens achter. Wij nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op zoek naar een persoonlijk advies? Kom een keer langs in onze showroom in Obdam! U vindt er verschillende van onze producten en ontdekt er wat er allemaal mogelijk is in úw interieur. Wij zijn te vinden aan de Meiland 17 in Obdam.

shares