Woodstock vloer advies

 

We leggen u uit wat het verschil is tussen een behandeling van een vloer met houtzeep, gewone vloerolie en waxolie.

kijk op de woodstock film

Woodstock vloer advies
Houtzeep is een zeep die erg veel op groene zeep lijkt. Het principe van houtzeep is dat de vloer de zeep opneemt waardoor de bovenkant verzadigd raakt met de zeepdeeltjes. Deze zeepdeeltjes vormen een beschermlaag op de vloer die moet voorkomen dat vocht en vuil de vloer in trekt. Helaas werkt dit in de praktijk slecht tot matig. Zeep heeft namelijk de eigenschap om in water en vet op te lossen. Hierdoor zal de bescherming tegen water en vet maar erg marginaal en van korte duur zijn.

Gewone vloerolie (o.a. structuurolie) is gemaakt van verschillende soorten oliën. Deze oliën verzadigen de bovenkant van de vloer waardoor er een barrière ontstaat voor vocht en wateroplosbaar vuil. Daarentegen kan niet-wateroplosbaar vuil zoals vet, wel vlekken veroorzaken op de vloer. Een vloerolie product dat wij verkopen is bijvoorbeeld de structuurolie White Wash 50.

Wasolie, ook wel bekend als waxolie of hardwaxolie, is gemaakt van verschillende soorten oliën en speciale soorten was. De olie zal wederom de bovenkant van de vloer verzadigen en dezelfde bescherming bieden als de gewone vloerolie. De was zal hierbij een filmlaag op de vloer vormen en uitharden. Hierdoor ontstaat er een dun, niet zichtbaar laagje op de vloer die het hout extra bescherming biedt. Deze beschermlaag is zeer goed bestand tegen vocht, vuil en vetvlekken. Wasolie geeft de beste bescherming van de drie middelen.Kom kijk in de SHOWROOM

Natuurlijk ben ik beried voor meer uitleg

Kijk ook op de site van Schuimbetonvloer

Woodstock vloer advies

Woodstock vloer advies

Woodstock vloer advies

Woodstock vloer advies

Nabehandelen houtenvloer

Uw houten vloer zepen

De Natuurzeep van WOODSTOCK kan  gebruikt worden als basisbehandeling van lichte houtsoorten zoals eiken, grenen, essen, vuren en lariks. Massieve naaldhouten vloeren kunnen ook een basisbehandeling krijgen met WOODSTOCK Natuurzeep. Bij deze “Scandinavische” methode moet de vloer verzadigd worden met zeep in plaats van olie. Een gezeepte vloer heeft een zeer natuurlijke en unieke uitstraling en moet regelmatig onderhouden worden met hetzelfde product, WOODSTOCK Natuurzeep. WOODSTOCK Natuurzeep wordt ook gebruikt voor het reguliere onderhoud van geoliede vloeren.

shares