De Woonbetonvloer

Indien u op zoek bent naar een stoere, strakke, vlakke en slijtvaste industriële betonvloer met een natuurlijke uitstraling,  dan is woonbeton zeker een doordachte en duurzame keuze. Welke uitstraling u ook wenst, alles is mogelijk omdat de vloer in talloze kleuren afgewerkt kan worden. Woonbeton is een tussen 7 en 12 centimeter dikke cementgebonden vloer die een authentieke uitstraling heeft en bovendien op elke ondergrond kan worden aangebracht. Een woonbetonvloer is een milieuvriendelijk en duurzaam product omdat het ten eerste bestaat uit een mix van cement, pigmenten en water en er ten tweede geen chemische oplosmiddelen in zijn verwerkt. Vraag direct een offerte aan.

Woonbeton

Bekijk de woonbetonvloer in onze showroom

Designcombinaties

Woonbetonvloeren zijn te combineren met verschillende interieurproducten. Natuurproducten als bijvoorbeeld hout en roestvrijstaal passen uitstekend in een interieur met een betonvloer, maar ook betonnen aanrechtbladen, wasbakken en tafels dragen bij aan de industriële uitstraling. Onze partner Decocrete maakt niet alleen betonnen meubels op maat, maar ook accessoires zoals schalen en lampenkappen. Voor meer informatie over deze interieurproducten kunt een kijkje nemen op de website van Decocrete.

De voordelen van de woonbetonvloer

 • Betonlook: strak en robuust
 • Diverse kleuren
 • Perfect te combineren met voerverwarming
 • Uitstekende isolatie in combinatie met schuimbeton
 • Afgewerkt met een vochtwerende laag geschikt voor vochtige ruimtes
 • Kleurvast en UV-stabiel
 • Makkelijk te onderhouden
 • Vriendelijk voor mensen met een stofallergie
 • Slijtvast en vloeistofdicht
 • Brandveilig en geluidsisolerend
 • Behoudt tot 20 jaar zijn uiterlijk

Totaalpakket met isolatie en vloerverwarming

Woodstock Vloeren biedt u een uniek en bovendien zeer aantrekkelijk Totaalpakket aan. In dit pakket maakt u een combinatie van onze woonbetonvloer met isolatie en vloerverwarming. Door onze samenwerking met verschillende specialistische bedrijven kan dit totaalpakket bijzonder voordelig voor u zijn. Onze vakmensen plaatsen niet alleen de woonbetonvloer, maar isoleren ook uw vloer door middel van isolatie met schuimbeton waar bovendien een vloerverwarming al in verwerkt kan worden. Doordat u diverse producten combineert, kunnen wij u een aantrekkelijkere prijs aanbieden. Wij zijn uw vaste aanspreekpunt waardoor u niet geconfronteerd wordt met diverse leveranciers. Dit maakt uw verbouwing een stuk eenvoudiger, wij nemen u al het werk uit handen.

Verschil tussen woonbeton en een gietvloer

Wat betreft uitstraling en slijtvastheid komen de woonbetonvloer en de gietvloer vrijwel overeen, toch zijn er ook belangrijke verschillen. Ten eerste zijn de materialen anders. Zo is een woonbetonvloer een cementgebonden vloer, terwijl een gietvloer bestaat uit een compleet synthetisch mengsel van diverse componenten. Daarnaast is woonbeton ook een stuk dikker (7 à 8 cm) dan een gietvloer (enkele millimeters). Dit maakt dat de woonbetonvloer het voordeel heeft dat de vloerverwarming direct in de vloer verwerkt kan worden, wat ook de warmtegeleiding ten goede komt. Als u uw nieuwe vloer in combinatie met vloerverwarming wilt aanschaffen dan is woonbeton een betere keuze dan een gietvloer.

Video woonbetonvloer


Ons partner bedrijf Schuimbeton West verteld over de mogelijkheden van woonbeton.

Nadelen van woonbeton

Beton blijft een natuurproduct. Zo heeft beton de eigenschap dat het krimpt en weer uitzet waardoor scheuren kunnen ontstaan, dit is inherent aan het product. Ook vlekvorming is op een woonbetonvloer nooit helemaal te voorkomen, daarom moeten vlekken altijd direct worden schoongemaakt. Ondanks dat wij diverse beschermlagen op de de vloer aanbrengen kunnen vlekken toch ontstaan. Het is belangrijk deze factoren mee te nemen in uw keuze. Als uw voorkeur toch uitgaat naar een andere vloer dan hebben wij ook prachtige laminaat- en parketvloeren in ons assortiment.

Kosten van woonbeton

De kosten van woonbetonvloeren varieren tussen de € 50,00 tot € 120,00 per m2 en is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de bereikbaarheid van de stortplek en de oppervlakte van de ruimte. Als u exact wilt weten wat de kosten zijn voor uw project vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Ondanks dat het mogelijk is zelf een woonbetonvloer te plaatsen, raden wij dit niet aan. Het leggen van een woonbetonvloer is een ingewikkeld proces waar vakmanschap bij komt kijken.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over woonbeton of wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul dan uw gegevens in op onze contactpagina, dan nemen wij zo snel mogelijk contact met u op. Ook kunt u de diverse vloeren in onze showroom aan de Meiland 17 in Obdam komen bekijken, onze vakkundige adviseurs maken graag tijd voor u vrij, de koffie staat voor u klaar.

delingen